Önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre a kormány
2022. november 14. írta: V77blog

Önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre a kormány

MTI- Önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Karmelita kolostorban.

 

gg.jpeg

 

Gulyás Gergely az új minisztérium létrehozását azzal indokolta: a háború és a szankciós energiaárak miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak kérdése.

"A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi" - mondta.


Az energetikai minisztérium vezetőjének Lantos Csabát kérte fel a miniszterelnök - ismertette, hozzátéve, hogy az új miniszter december 1-jétől tölti be posztját.


Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását elfogadta a kormányfő. Távozásával Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdasági, az építésügyi és beruházási és a kulturális és innovációs tárca veszi át.

 

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://v77blog.blog.hu/api/trackback/id/tr6517978326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása