El a kezekkel a diákoktól!
2022. október 05. írta: V77blog

El a kezekkel a diákoktól!

avagy... miért ne szóljanak bele "nemzeti nagyjaink" VÉLEMÉNY CIKK

Mint az ismeretes a mai napon több ezer diák tartott szimpátia tüntetést, kirúgott tanárjaik mellett.

Az egyéni véleményem szerint ez teljesen helyénvaló, sőt kicsit továbbgondolva kellő dolog is, amennyiben demokráciában élünk.

sztrajk.jpg

 

 

A szabad vélemény nyilvánítás, formálás - amennyiben az nem sértő és degradáló-,  minden liberális (nem a mai magyar közéleti valóságban értelmezett szitok szóként  kezelve), társadalom sajátja.

Akár milyen szemszögből tekintve a nebulók mai megmozdulása teljes mértékben civil összefogás eredménye... Lenne, ha politikusaink nem akarnának ebből is politikai előnyöket kovácsolni. Még hogy milyen előnyöket?

A válasz erre igen egyszerű,hacsak nem vagyunk túl naivak... médiamegjelenés, beszélnek róluk, fontosnak látszanak.

Ugyancsak saját véleményem szerint ez igazán káros a megkezdődött társadalmi folyamatra...

Természetesen újságíróként törekszem arra, hogy -bármennyire is nehéz- , elköteleződés nélkül vizsgáljam az eseményeket.

Ezt csak azért hozom elő,mert ugyanakkor amíg az egyik oldal próbálja kisajátítani a demonstrációt, addig a másik pocskondiázva ír diákokról, szimpatizáns felnőttekről egy iránt.

Erre egy példa az egyik, mondjuk úgy nem éppen kormánypárt független online "újság" vezető"cikke" a mai napról. Belinkelni nem kívánom, mivel nem szeretném ilyesformán reklámozni. Csupán mindenféle hozzáfűzés és komment nélkül ide idézem szó szerint a cikk címét:

"Káosz Budapesten: a komcsik elfoglalták a Margit hidat, pár száz fős kispatkány diákkal"

 

- megáll az ész, és szó nélkül marad az ember...

 

(KIEMELT KÉP: MTI FOTÓ/ LAKATOS PÉTER)

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://v77blog.blog.hu/api/trackback/id/tr1817947794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása