Nárcizmus vagy nácizmus?
2022. október 05. írta: V77blog

Nárcizmus vagy nácizmus?

Vélemény cikk

Lezajlott egy választás Magyarországon, amelynek számos hozadéka képződött és vélhetően képződni fog. Nem érintem most azt a kérdést,mely okok vezettek a mindnyájunk által ismert eredményhez, de feltétezhetően hozzájárult ,hogy bekövetkezett egy olyan helyzet, amely Orwell által oly mélyen értelmezett Farm miliőjéhez kezd hasonlatossá válni.

(A cikk eredetileg a Press77 Magazinban jelent meg, 2022.04.08.-án)

 

piranhas-123287_1280-1024x602.jpg

 

 

Nem állítom azt, hogy Magyarországon klasszikus diktatórikus rendszer lenne, de azt mindenképp gondolom, hogy a társadalom jelentős részei a Farm lakóinak humanoid megtestesítői.Ez olyan jelenség, amely a társadalom egészének morális eróziójához vezethet. Az utóbbi hónapokban,években már oda sem figyelően tudomásul vettük a politikusok,de még inkább a holdudvarukhoz tartozó „megmondó emberek”politikai rasszizmusát.

A baj ott kezdődik ,hogy ez már egyre inkább áttevődött a mindennapi életre. Eluralkodott a nem közszereplők mindent tudó észosztása(nem mintha ez közszereplőktől szükséges lenne), amely már azzal jár, hogy habzó szájú veszett kutyaként esnek egymás torkának.

És miért? Nárcisztikus indíttatásból? Vektor nácizmusból?

Nem akarok Teiresziasz szerepében tetszelegni,de ha ez nem változik, nem lesz élhető Magyarország sosem.

Talán hallgassa néha mindenki Seres Rezső örökbecsű slágerét…

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://v77blog.blog.hu/api/trackback/id/tr9817947660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása